Tour de France 2019 – Favorieten etappe 5 Tour de France 2019 – Favorieten etappe 5

De voorbeschouwing op rit 5. Cycling Story brengt voor elke etappe een vooruitblik online, waarin het de kanshebbers voor dagsucces op een rij zet. Een sprint tussen de mannen die een serieuze berg over kunnen?

Etappe 5: Saint-Dié-des-Voges – Colmar (175,5 km)
Op dag vijf trekken de karavaan door de Vogezen en de Elzas, dat betekent aardig klimmen geblazen. We zien dan ook cols van de tweede categorie in het routeboek opduiken. Het terrein doet ons en Tourbaas Christian Prudhomme rekening houden met een succesvolle vroege vlucht.

Het wordt na Côte des Cinq Chateaux (4,6km à 6,1%) wel lastig om uit de greep van een jagend peloton te blijven aangezien de laatste 15 kilometer vlak zijn. Alleen is het niet te doen of je moet Julian Alaphilippe heten. Gezien zijn huzarenstuk van maandag is de drager van de gele trui weer een uitgesproken kandidaat voor ritwinst.

Tour de France 2019 – De favorieten voor etappe 5 volgens Cycling Story:
***** Alaphilippe
**** Matthews, Sagan
*** Van Avermaet, Colbrelli, Trentin
** Boasson Hagen, Lutsenko, Meurisse, Schachmann
* Clarke, Edet, De Gendt, De Marchi, Sanchez

Joker: Lilian Calmejane (Team Total Direct Energie)