Tour de France 2019 – Uitslag etappe 3 Tour de France 2019 – Uitslag etappe 3 foto: Tim van Hengel

Mike Teunissen heeft in etappe 3 zijn gele trui af moeten staan aan Julian Alaphilippe. De Franse stuiterbal van Deceuninck-Quick Step veroverde op eigen grondgebied Le Maillot Jaune na een uiterst imponerende solo van 16 kilometer.

De heuvelachtige finale en aankomst waren Alaphilippe op het lijf geschreven. Alaphilippe gokte echter niet op zijn ‘punch’, maar besloot op de laatste helling te demarreren uit het al flink uitgedunde peloton. Hij maakte de jump naar de overgebleven vluchter Tim Wellens, die zuur genoeg op de top met materiaalpech langs de kant moest gaan staan.

Alaphilippe gooide zich in kenmerkende stijl naar beneden over de smalle weg. Dankzij zijn daalkunsten liep hij wel vijftig seconden weg. Achter hem kwam er een achtervolging op gang, maar Alaphilippe voltooide zijn fantastische nummer met allure.

Michael Matthews won op 26 seconden achterstand het duel om de tweede plaats voor Jasper Stuyven. Dankzij bijbehorende bonifactieseconden gaat Alaphillippe met een marge van 20 tellen op Wout van Aert de vierde dag in.

Tour de France 2019 – Uitslag etappe 3: