Tour de France 2019 – Favorieten etappe 3 Tour de France 2019 – Favorieten etappe 3 foto: Tim van Hengel

De voorbeschouwing op rit 3. Cycling Story brengt voor elke etappe een vooruitblik online, waarin het de kanshebbers voor dagsucces op een rij zet. Team Jumbo-Visma voor de hattrick?

Etappe 3: Binche – Épernay (215 km)
Na twee dagen België trekt het peloton zuidwaarts de grens over. Épernay heeft in editie 106 de eer om de eerste aankomstplaats op Franse bodem te zijn. En Épernay mag zich verheugen op een knallende ontknoping. In de laatste 50 kilometer liggen er vijf colletjes op de route. Pittige kuitenbijters die voor opschudding zullen zorgen. Vlak voor de meet is de Côté de Nanteuil-la-Forêt (1,6 km à 6,8%) de kers op de taart.

Het is uitkijken naar rappe mannen die na een lastige finale nog een krachtig eindschot in huis hebben. Dan denk je automatisch aan Peter Sagan, die op de openingsdag nipt werd afgetroefd door Mike Teunissen. Wout Van Aert bewees met ritwinst in de Dauphiné dergelijke finales ook aan te kunnen. Gezien de flow van Team Jumbo-Visma en zijn ijzersterke optreden in de ploegentijdrit durven wij de Vlaming als favoriet naar voren te schuiven.

Tour de France 2019 – De favorieten voor etappe 3 volgens Cycling Story:
***** Van Aert
**** Matthews, Sagan
*** Alaphilippe, Colbrelli, Teunissen
** Boasson Hagen, Trentin, Schachmann, Van Avermaet
* Cosnefroy, Lutsenko, Impey, Pasqualon, Teuns

Joker: Tim Wellens (Lotto Soudal)