Tour de France 2019 – Uitslag etappe 1 Tour de France 2019 – Uitslag etappe 1 foto: Tim van Hengel

Wow! Dertig jaar na Erik Breukink hebben we weer een Nederlander in het geel! Alle ogen waren gericht op Dylan Groenewegen, maar na een valpartij in de slotkilometers was het totaal onverwachts ploegmaat Mike Teunissen die voor een ongekende start van deze 106e Tour de France zorgde.

Er moest een finishfoto aan te pas komen om Teunissen als winnaar aan te wijzen. Het verschil tussen de 26-jarige Nederlander en drievoudig wereldkampioen Peter Sagan (Bora-Hansgrohe) was nihil. Caleb Ewan spurtte op de hellende aankomst (4 procent) in Brussel naar de derde plaats.

Voor het eerst sinds 1989 mocht dus weer een landgenoot Le Maillot Jaune in ontvangst nemen. Het bizarre scenario had niemand kunnen voorspellen. Zelfs hoofdrolspeler Teunissen kon niet geloven wat er zojuist was gebeurd.

Tour de France 2019 – Uitslag etappe 1: