Tour de France 2019 – Favorieten etappe 1 Tour de France 2019 – Favorieten etappe 1

21 ritten, 21 dagelijkse vooruitblikken. Zaterdag 6 juli barst het geweld dat de Tour de France heet los! Cycling Story brengt voor elke etappe een voorbeschouwing online, waarin het de kanshebbers voor dagsucces op een rij zet. We trappen af bij het begin: etappe 1.

Etappe 1: Brussel – Brussel (194,5 km)
Het is 50 jaar geleden dat Eddy Merckx zijn eerste van vijf Tours op zijn naam schreef. Le Grand Départ in Brussel is dan ook een eerbetoon aan de grootste aller tijden. In de Belgische hoofdstad wordt er na 194 kilometer een massaspurt verwacht. De sprinters volop dromen van het geel.

Onze eigen Dylan Groenewegen is wellicht dé te kloppen man. In de personen van Elia Viviani, Peter Sagan, Michael Matthews, Caleb Ewan, Alexander Kristoff, Christophe Laporte, Sonny Colbrelli e.a. is de concurrentie niet mals op de licht oplopende aankomst (ca 4%). Bovendien zijn valpartijen een grote dreiging in deze chaos. Het is dus geen zekerheid dat we 30 jaar na Erik Breukink eindelijk weer het geel krijgen.

Tour de France 2019 – De favorieten voor etappe 1 volgens Cycling Story:
***** Groenewegen
**** Ewan, Sagan
*** Kristoff, Laporte, Viviani
** Boasson Hagen, Colbrelli, Matthews, Trentin
* Van Aert, Alaphilippe, Van Avermaet, Bol, Cosnefroy

Joker: Andrea Pasqualon (Wanty Gobert)