Tour de France 2019 – Tip 7: Patrick Konrad Tour de France 2019 – Tip 7: Patrick Konrad

Aftellend naar de Tour worden in deze serie pooltips uitgelicht. Welke renners, anders dan de uitgesproken favorieten, zijn de moeite waard om te volgen? Met welke renners vul ik mijn selectie aan in het Koersspel? Vandaag in deel 7: Patrick Konrad.

BORA-hansgrohe mikt met Peter Sagan als absolute kopman op etappezeges en een zevende groene trui. Patrick Konrad en Emanuel Buchmann delen het kopmanschap in de bergen en gaan voor een topklassering in het klassement. Konrad begint aan zijn vijfde grote ronde en weet inmiddels hoe het is om het kopmanschap te moeten delen. Hij reed al vaker aan de zijde van Rafal Majka, Davide Formolo en eerder genoemde Buchmann voor het klassement.

De 27-jarige Oostenrijkse klimmer behaalde in zijn carrière tot dusver een aantal mooie ereplaatsen. Zo grossierde hij in top-10 plaatsen in tal van etappekoersen en won eens het bergklassement in de Ronde van Polen. Een overwinning werd echter nog nooit behaald. Konrad beschikt over een sterke tijdrit, kan vaak met de besten mee bergop, maar mocht tot afgelopen weekend nog nergens de bloemen in ontvangst nemen.

Na eerder een 7e, 10e en 9e plaats in de Ronde van het Baskenland de afgelopen drie jaar, 7e in Parijs – Nice 2018, een meer dan uitstekende derde plaats in de onlangs verreden Ronde van Zwitserland en het gewonnen Oostenrijks kampioenschap, lijkt Konrad klaar voor een goede eindklassering deze Tour.

Als de concurrentie Buchmann in de gaten houdt, kan Konrad voor de Zubeldia-award gaan: het op slinkse wijze in de top-10 eindigen van een grote ronde. Zoals in 2018. Davide Formolo was kopman namens BORA-hansgrohe in de Giro en eindigde daarin 10e. Konrad deed het iets beter en vond zichzelf na drie weken terug op de zevende plaats van de eindrangschikking.