Tour de France 2019 – Tip 4: Patrick Bevin Tour de France 2019 – Tip 4: Patrick Bevin

Aftellend naar de Tour worden in deze serie pooltips uitgelicht. Welke renners, anders dan de uitgesproken favorieten, zijn de moeite waard om te volgen? Met welke renners vul ik mijn selectie aan in het Koersspel? Vandaag in deel 4: Patrick Bevin.

De magere resultaten voor CCC Team dit jaar (5 overwinningen, 2x Bevin) stroken niet met de vooraf uitgesproken ambities. Er is honger naar succes en de vrijbuitersploeg die naar de Tour afgevaardigd wordt kent geen echte kopman. Ze zullen zich dan ook gaan richten op dagzeges. Één van de renners die hiervoor moet gaan zorgen is alleskunner Patrick Bevin. 

 In het eerste jaar op World Tour-niveau verraste CCC Team nog met direct een overwinning in de Tour Down Under. De rond sprinter Jakub Mareczko opgebouwde ploeg won er de tweede etappe. Het was echter Patrick Bevin die alle topsprinters in de ontregelde finale de baas was. Hij behield hierna tot de laatste dag de leiderstrui maar een zware val in de slotetappe zorgde ervoor dat hij de Ronde niet op zijn palmares mocht bijschrijven; enkel het puntenklassement.

De 28-jarige Nieuw-Zeelander reed jaren in het continentale circuit en boekte er zijn eerste successen. Zo waren er in 2015 etappeoverwinningen in de Herald Sun Tour, Ronde van Taiwan en Ronde van Zuid Korea. In de laatstgenoemde ronde wist hij onder andere Caleb Ewan en Adam Blythe te verslaan. Na dit succesvolle jaar volgde de overstap naar Cannondale (2016-2017) en later BMC (2018) waar hij mocht bijtekenen toen bekend werd dat het als CCC Team verderging.

De veelzijdigheid van Bevin was de afgelopen Ronde van Zwitserland goed terug te zien. Als meervoudig nationaal kampioen tijdrijden reed hij twee keer top-10 tijdens de individuele tijdrit, werd hij tiende in de massasprint en zesde in de door Antwan Tolhoek gewonnen bergrit. Dat we Patrick Bevin in de Tour in beeld gaan zien, staat dus eigenlijk al zo goed als vast. Maar of het in de vroege vlucht, de bergen, de massasprint of toch sparen voor die ene tijdrit zal zijn, is nog de vraag.