Giro d’Italia 2019 – Favorieten etappe 21 (tijdrit) Giro d’Italia 2019 – Favorieten etappe 21 (tijdrit)

Cycling Story blikt tijdens de Giro 2019 dagelijks vooruit op de etappe die komt. Vandaag: rit 20! Een hattrick voor Primoz Roglic of alsnog de eerste van Victor Campenaerts?

Etappe 21: Verona – Verona (17 km) ***
Op 28 mei 2017 bracht Tom Dumoulin ons land in extase door Nairo Quintana in de slottijdrit uit La Maglia Rosa te rijden. Nederland kreeg er in navolging van Jan Janssen en Joop Zoetemelk een nieuwe grootheid bij. Een herhaling van die historische prestatie uit 2017 zou fenomenaal zijn geweest, maar die droom kon al na de vierde etappe opgeborgen worden. De Giro ging voort en vervolgens diende Richard Carapaz zich aan als de sterkste man in koers. 17 kilometer scheiden de Ecuadoriaan nog van een historische eindzege. Carapaz verdedigt een marge van 1’54”, dus de eindwinnaar staat voor 99,9 procent vast.

De afsluitende tijdrit is niet lang, maar met een klimmetje van 4,5 km aan 4,6% wel andermaal pittig. En na 20 dagen koers zal het allemaal extra pijn doen. Primoz Roglic won beide voorgaande tijdritten en lijkt daarmee de te kloppen man. Sinds de negende dag wist hij echter geen piek meer te bereiken. Bovendien was Victor Campenaerts die dag snel sneller. Mechanische pech en een kolderieke fietswissel kostten de houder van het werelduurrecord zijn eerste ritzege. Campenaerts zal op revanche azen. De Vlaming heeft ten opzichte van Roglic het voordeel dat hij zich de afgelopen dagen heeft kunnen sparen en zich volledig op deze laatste inspanning heeft kunnen richting. Wij verwachten dat Campenaerts het in de stad van Romeo en Julia wel haalt van Roglic.

Giro d’Italia 2019 – De favorieten voor etappe 21 volgens Cycling Story:
***** Campenaerts
**** Nibali, Roglic
*** Haga, Jungels, Kangert
** Bilbao, Carthy, Izagirre, Mollema
* Amador, Carapaz, Cataldo, De La Parte, Ulissi

Joker: Pavel Sivakov (Team INEOS)