Giro d’Italia 2019 – Favorieten etappe 20 Giro d’Italia 2019 – Favorieten etappe 20

Cycling Story blikt tijdens de Giro 2019 dagelijks vooruit op de etappe die komt. Vandaag: rit 20! De dag des oordeels.

Volle bak koers van start tot finish. Dat is waarschijnlijk wat de voorlaatste Giro-dag ons zal bieden. Er zal over de vijf cols op vele fronten gestreden worden. Iedereen heeft zijn belangen. Mannen van de tweede rij azen op ritwinst, er wordt gevochten om een felbegeerde plaats in de top-10, het podium of zelfs de eindzege. Een aanval van ver is daarvoor het beste recept. Voor grote verschillen zijn de laatste twee cols in deze Giro vermoedelijk niet steil of lang genoeg. Het is net als de coup van Chris Froome in 2018 alles of niets.

Wie vaak op zulke dagen uitblinkt: Vincenzo Nibali. Miguel Angel Lopez heeft als nummer zes helemaal niets te verliezen en afgaande op de etappe van vrijdag heeft hij nog genoeg energie in de tank voor een huzarenstukje. Onze vijf sterren gaan daarom naar de kopman van Astana.

Giro d’Italia 2019 – De favorieten voor etappe 20 volgens Cycling Story:
***** Lopez
**** Landa, Nibali
*** Carapaz, Roglic, Yates
** Ciccone, Carthy, Majka, Mollema
* Cattaneo, Formolo, L. Hamilton, Nieve, Zakarin

Joker: Alexis Vuillermoz (AG2R-La Mondiale)