Giro d’Italia 2019 – Favorieten etappe 19 Giro d’Italia 2019 – Favorieten etappe 19

Cycling Story blikt tijdens de Giro 2019 dagelijks vooruit op de etappe die komt. Vandaag: rit 19! Wat brengt de voorlaatste slag in de bergen?

Etappe 19: Treviso – San Martino di Castrozza (151 km) ***
De vrijdag voor het slotweekend moet een voorzet geven voor een bloedstollend spannend slot. Waar er vooral gekeken zal worden naar de twee ritten die nog komen, mag de aankomst in San Martino di Castrozza (2e cat.) niet onderschat worden. Met een lengte van 13,6 kilometer en een gemiddelde stijgingspercentage van 5,6 procent valt hier voldoende oorlog te maken. Al valt het te verwachten dat de vlucht van de dag genoeg voorgift krijgt om uit de greep te blijven. Het is door een klim in de openingsfase uitkijken naar usual suspects als Mikel Nieve, Fausto Masnada en Thomas De Gendt. Van de toppers lijkt Mikel Landa, meesterknecht van leider Richard Carapaz, momenteel de beste klimmer. Misschien grijpt hij de kans om dichter bij het podium te kruipen.

Giro d’Italia 2019 – De favorieten voor etappe 19 volgens Cycling Story:
***** Nieve
**** Dombrowski, Hirt
*** Ciccone, Masnada, De Gendt
** Amador, Brambilla, Caruso, Sosa
* Carapaz, Carthy, Landa, Nibali, Roglic

Joker: Lucas Hamilton (Mitchelton-Scott)