Giro d’Italia 2019 – Favorieten etappe 18 Giro d’Italia 2019 – Favorieten etappe 18

Cycling Story blikt tijdens de Giro 2019 dagelijks vooruit op de etappe die komt. Vandaag: rit 18! Grijpen de rappe mannen hun laatste kans?

Etappe 18: Valdaore/Olang – Santa Maria di Sala (222 km) *
Kijkende naar het parcours van de rit Valdaore/Olang – Santa Miria di Sala zou je in 99 van de 100 gevallen uitgaan van een massasprint. Maar na 2,5 week Giro liggen de zaken anders. Van de topsprinters zijn Caleb Ewan, Fernando Gaviria en Elia Viviani al naar huis. Blijven over: Pascal Ackermann en Arnaud Démare. De Duitser en de Fransman zijn in een spannende strijd om de puntentrui verwikkeld. Démare heeft een marge van 13 punten. Bij een spurt loopt hij het risico dat Ackermann hem passeert. FDJ zal daarom al het werk op de schouders van Bora-Hansgrohe, de ploeg van Ackermann, laten vallen. Bij geen steun zal het aan helpers en frisheid ontbreken om de hele dag de vlucht te kunnen controleren. De 12 ploegen die nog niet hebben gewonnen, zullen liever een pion mee in de aanval sturen dan Ackermann of Démare in een zetel naar de finish loodsen. Kortom, wij verwachten geen massasprint. Kijk dus niet op van een verrassende winnaar.

Giro d’Italia 2019 – De favorieten voor etappe 18 volgens Cycling Story:
***** Sénechal
**** Frapporti, Haller
*** Cerny, Honoré, Maestri
** Bohli, Cima, Denz, Van der Sande
* Ackermann, Belletti, Consonni, Cimolai, Démare

Joker: Sean Bennett (EF Education First)