Giro d’Italia 2019 – Favorieten etappe 17 Giro d’Italia 2019 – Favorieten etappe 17

Cycling Story blikt tijdens de Giro 2019 dagelijks vooruit op de etappe die komt. Vandaag: rit 17! Krijgen we weer twee verschillende wedstrijden in één koers?

Richting Anterselva kunnen de klassementsmannen enigszins bekomen. Volledige relaxedheid is er door de aankomst bergop echter niet. Op een col van de derde categorie (5,5 km aan 6,9%) zal het vooral om seconden gaan. Wat dat betreft zal de etappe vergelijkenissen tonen met die van afgelopen zondag. Toen pas een beklimming van dezelfde categorie genoeg om Roglic tijd te doen verliezen.

We zagen een strijd op twee fronten. Alleen was er toen met Dario Cataldo en Matteo Cattaneo slechts een duo vooruit. Wij verwachten dat de teams de boot nu niet zo gemakkelijk gaan missen. Meer dan de helft van de ploeg is namelijk nog zegeloos. Als er een omvangrijke kopgroep ontstaat is het aannemelijk dat deze gaat uitmaken wie er met de eer gaat strijken. Als het toch tussen de klassementsmannen gaat, zijn onze ogen met name gefocust op Vincenzo Nibali en Miguel Angel Lopez. Maar voorlopig gokken wij op Valerio Conti, die deze Giro al zes dagen in het roze reed.

Giro d’Italia 2019 – De favorieten voor etappe 17 volgens Cycling Story:
***** Conti
**** Izagirre, Madouas
*** Cattaneo, De Gendt, Plaza
** Bakelants, Brambilla, Dunbar, Serry
* Carapaz, Carthy, Lopez, Nibali, Yates

Joker: Davide Formolo (Bora-Hansgrohe)