Giro d’Italia 2019 – Favorieten etappe 14 Giro d’Italia 2019 – Favorieten etappe 14

Cycling Story blikt tijdens de Giro 2019 dagelijks vooruit op de etappe die komt. Vandaag: rit 14! Zaterdag zullen de renners andermaal geen seconde rust krijgen.

Etappe 14: Saint-Vincent – Courmayeur (131 km) *****
We blijven in het hooggebergte, want ook etappe 14 is 5 sterren toebedeeld. Korte bergritten komen de laatste jaren steeds vaker voor in grote rondes. Ze zorgen dan ook in de meeste gevallen voor veel spektakel. Als je een slechte dag hebt, kan je klassement heel snel aan duigen liggen. Dat gevaar ligt ook tussen Saint-Vincent en Courmayeur op de loer. Amper 14 van de 131 kilometers voeren over vlakke wegen, voor het overige is het klimmen dan wel dalen geblazen.

Er zal constant met hoge hartslag gekoerst worden. Op de Colle San Carlo (10,5 km à 9,8) is er een mogelijk tot het ontstaan van serieuze verschillen, die in de laatste 8 oplopende kilometers nog groter kunnen worden. Wie op de Colle San Carlo in het rood gaat, moet vrezen voor een flinke dreun. Wie imponeert en wie zakt er door het ijs? Tip voor de dagzege: Mikel Landa.

Giro d’Italia 2019 – De favorieten voor etappe 14 volgens Cycling Story:
***** Landa
**** Carapaz, Majka
*** Lopez, Nibali, Roglic
** Formolo, Nieve, Sivakov, Sosa
* Carthy, L. Hamilton, Kangert, Pozzovivo, Yates

Joker: Bauke Mollema (Trek-Segafredo)