Giro d’Italia 2019 – Favorieten etappe 13 Giro d’Italia 2019 – Favorieten etappe 13

Cycling Story blikt tijdens de Giro 2019 dagelijks vooruit op de etappe die komt. Vandaag: rit 13! Een aankomst op een col van 34 kilometer. Dat belooft vuurwerk!

Met een moeilijkheidsgraad van de maximale 5 sterren moet u er vrijdag 24 mei maar eens goed voor gaan zitten. Nooit eerder lag de arrivo aan het stuwmeer Lago Serrù, dat zich boven de 2000m-grens bevindt. De Colombiaanse pocketklimmer Miguel Angel Lopez is door zijn achtergrond automatisch aangepast aan deze hoogte. Bovendien moet de Astana-kopman aanvallend blijven rijden om tijd terug te winnen op Primoz Roglic en co. Het zou ons niet verbazen als het na 20 kilometer klimmen (tegen 5,9%) Colombia boven is aan Lago Serrù.

Giro d’Italia 2019 – De favorieten voor etappe 13 volgens Cycling Story:
****** Lopez
**** Majka, Landa
*** Carapaz, Roglic, Yates
** Mollema, Nibali, Sivakov, Sosa
* Amador, Carthy, Chaves, Kangert, Zakarin

Joker: Ben O’Connor (Team Dimension Data)