Giro d’Italia 2019 – Favorieten etappe 11 Giro d’Italia 2019 – Favorieten etappe 11

Cycling Story blikt tijdens de Giro 2019 dagelijks vooruit op de etappe die komt. Vandaag: rit 11! De laatste kans voor de sprinters, voordat het gevecht om het roze echt los kan barsten!

Etappe 11: Carpi – Novi Ligure (221 km) *
De vlakke etappe naar Novi Ligure staat in het teken van de in 1960 overleden Italiaanse wielerlegende Fausto Coppi. Als vijfvoudig winnaar van zijn thuisronde deelt Coppi het record met Alfredo Binda en Eddy Merckx. Coppi bracht het grootste deel van zijn leven door in Novi Ligure, waar er gefinisht zal worden in de straat waar hij vroeger woonde. Zoon Faustino en diens familie zijn nog altijd in Villa Coppi gevestigd. Tijdens de laatste drie kilometer is het allemaal rechttoe rechtaan, dus zullen de sprinters(ploegen) met absolute topsnelheid op de finishlijn afstormen.

Wij gokken nog één keer op Elia Viviani. Voor de Italiaans kampioen is met het zekerheid de ultieme mogelijkheid om een rit te winnen, want hij stapt na deze dag uit koers om zich voor te bereiden op de Tour. Ploegmanager Patrick Lefevere is afgereisd naar Italië en dat zal de boel bij Deceuninck-Quick Step flink op scherp zetten. De G tiro verlaten zou voor Viviani een bittere teleurstelling zijn. Kan hij die in extremis voorkomen?

Giro d’Italia 2019 – De favorieten voor etappe 11 volgens Cycling Story:
***** Viviani
**** Démare, Ewan
*** Ackermann, Cimolai, Ewan
** Belletti, Gavazzi, Nizzolo, Selig
* Gibbons, Lonardi, Mareczko, Moschetti, Sbaragli

Joker: Simone Consonni (UAE-Team Emirates)