Giro d’Italia 2019 – Favorieten etappe 10 Giro d’Italia 2019 – Favorieten etappe 10

Cycling Story blikt tijdens de Giro 2019 dagelijks vooruit op de etappe die komt. Vandaag: rit 10! Het parcours is zo plat als een pannenkoek, dus dat wordt sprinten in Modena!

Etappe 10: Ravenna – Modena (147 km) *
Na de rustdag mogen de sprinters het nog eens onderling uitvechten. Alle andere scenario’s kunnen gezien de afstand en het biljartvlakke parcours uitgesloten worden. De laatste rechte lijn is 1500 meter lang en acht beter breed. Perfect voor een koninklijke spurt tussen Ackermann, Démare, Ewan, Viviani en co. Van het topkwartet staan Démare en Viviani nog met lege handen. Met nog maximaal drie kansen neemt de druk toe. Viviani wist er altijd op de belangrijke momenten te staan. Wij verwachten daarom dat hij in eigen land niet zonder zege blijft.

Giro d’Italia 2019 – De favorieten voor etappe 10:
***** Viviani
**** Ackermann, Ewan
*** Démare, Nizzolo, Moschetti
** Belletti, Cimolai, Consonni, Mareckzo
* Canola, Gavazzi, Haller, Lonardi, Sbaragli

Joker: Sacha Modolo (EF Education First)