Giro d’Italia 2019 – Favorieten etappe 9 (tijdrit) Giro d’Italia 2019 – Favorieten etappe 9 (tijdrit)

Cycling Story blikt tijdens de Giro 2019 dagelijks vooruit op de etappe die komt. Vandaag: rit 9! Voor de tweede keer in deze 102e editie strijden de renners tegen de klok.

Etappe 9: Riccione – San Marino (34,8 kilometer) ****
Een tijdrit van vier sterren. Dat belooft een loodzware beproeving te worden. Het is onvermijdelijk dat we hier grote verschillen krijgen tussen de grote kleppers. Onze nationale hoop Tom Dumoulin wou als ex-wereldkampioen in zijn geliefde discipline goede zaken te doen tegenover de concurrentie. Helaas kwam er al op dag vijf een einde aan zijn Giro.

Zijn belangrijkste opponenten doen voort en hebben ook al bewezen een goede rit tegen de klok neer te zetten. De tijdrit naar dwergstaat San Marino wordt afgesloten met een beklimming van 12,2 km tegen 4,5%. Het is alleen geen echte ‘loper’. Met een stuk vals plat en zelfs een korte afdaling is de slotklim uiterst onregelmatig. Het zal een kwestie worden het juiste ritme te vinden. En laat Primoz Roglic daar een meester zijn. Afgaande op de openingstijdrit zal er geen maat staan op de Sloveen van Team Jumbo-Visma.

Giro d’Italia 2019 – De favorieten voor etappe 9 volgens Cycling Story:
***** Roglic
**** Nibali, Yates
*** Campanaerts, Jungels, Lopez,
** De La Parte, Geoghegan Haga, Majka
* Bilbao, Carapaz, Caruso, Formolo, Izagirre

Joker: Tanel Kangert (EF Education)