Giro d’Italia 2019 – Favorieten etappe 8 Giro d’Italia 2019 – Favorieten etappe 8

Cycling Story blikt tijdens de Giro 2019 dagelijks vooruit op de etappe die komt. Vandaag: rit 8! Het wordt een lange zit, voor zowel renners als kijkers.

Etappe 8: Tortoredo Lido – Pesaro (239 km) ***
Zaterdag 18 mei hebben de coureurs 200 kilometer zicht op de Adriatische Zee. Na een tocht langs de kust trekt men voor de slotfase het heuvelachtige binnenland in. Zo staan er in de laatste 70 kilometer een klim van de derde en twee colletjes van de vierde categorie op het menu. De aankomst is daarentegen vlak. Tussen kilometers 7 en 3 van het einde is het wel opletten voor een technische afdaling. Kan die nog voor onrust zorgen?

De langste rit in lijn geeft de sprintersploegen genoeg tijd om de wedstrijd te controleren. Ze zullen in de vlakke aanloopfase oordelen welke vluchtersgroep de zegen krijgt om de voorsprong vervolgens binnen de perken te houden. Het tempo op de klimmetjes hoeft zodoende niet dermate hoog te zijn dat de eigen sprinters in de problemen komen. Alles zal echter afhanken van de vlucht van de dag. Als er net als vrijdag meer dan tien man wegrijden, is het peloton geklopt. Maar vooralsnog achten wij een massasprint het meest logische scenario. Zeker omdat Arnaud Démare, Caleb Ewan en Elia Viviani nog droog staan. Bovendien zijn de kansen voor de laatste twee weken beperkt.

Giro d’Italia 2019 – De favorieten voor etappe 8 volgens Cycling Story:
***** Ewan
**** Ackermann, Démare
*** Gibbons, Moschetti, Viviani
** Belletti, Cimolai, Mareczko, Nizzolo
* Canola, Consonni, Gavazzi, Lobato, Lanardi

Joker: Florian Sénechal (Deceuninck-Quick Step)