Giro d’Italia 2019 – Favorieten etappe 7 Giro d’Italia 2019 – Favorieten etappe 7

Cycling Story blikt tijdens de Giro 2019 dagelijks vooruit op de etappe die komt. Vandaag: rit 7! Met Valerio Conti als de nieuwe drager van het roze trekken we richting L’Aquila.

Etappe 7: Vasto – L’Aquila (185 km) **
L’Aquila en omstreken werd op 6 april opgeschrikt door een aardbeving met een kracht van 6,3 op de Schaal van Richter. Op de dagen daarna werd de regio nog getroffen door hevige naschokken. In totaal lieten liefst 295 het leven. Tien jaar na dato trekt het Giro-peloton naar de getroffen streek, waar twee ‘muurtjes’ binnen de laatste 10 kilometer voor een spannende ontknoping zullen zorgen. Net als andere dagen in de eerste koersweek is de aankomst met 1 km à 7,6% niet vlak. Grote kans dat we in L’Aquila weer dezelfde namen van voren zien. Verlies zeker de mannen van Astana niet uit het oog.

Giro d’Italia 2019 – De favorieten voor etappe 7 volgens Cycling Story:
***** Yates
**** Roglic, Ulissi
*** Carapaz, Formolo, Izagirre
** Bilbao, Geoghehan Hart, Lopez, Mollema
* Bakelants, Brambilla, Brown, Cattaneo, Gallopin

Joker: Enrico Battaglin (Katusha)