Giro d’Italia 2019 – Favorieten etappe 5 Giro d’Italia 2019 – Favorieten etappe 5

Cycling Story blikt tijdens de Giro 2019 dagelijks vooruit op de etappe die komt. Vandaag: rit 5! Om 14.00 uur klinkt het startschot voor de korte etappe. Of Tom Dumoulin na het drama van dinsdag nog van start gaat, is onduidelijk.

Etappe 5: Frascati – Terracina (140 km) *
Met een afstand van 140 kilometer is dit de op één na kortste rit in lijn. De koersdirectie verwacht gezien de mogelijkheidsgraad van 1 ster een massasprint in de straten van Terracina. Driemaal eerder was Terracina het decor van een spurt tijdens de Giro. Eddy Merckx (1969), Guido Bontempi (1983) en Ivan Quaranta (2000) gingen met de winst aan de haal. Zorgt Viviani voor drie op een rij namens het gastland? Giacomo Nizzolo is een andere Italiaan die de hattrick kan voltooien.

Giro d’Italia 2019 – De favorieten voor etappe 5 volgens Cycling Story:
***** Viviani
**** Ackermann, Ewan
*** Démare, Gaviria, Moschetti
** Belletti, Cimolai, Mareczko, Nizzolo
* Canola, Consonni, Gavazzi, Gibbons, Sbaragli

Joker: Giovanni Lonardi (Nippo-Vini Fantini)