Giro d’Italia 2019 – Favorieten etappe 3 Giro d’Italia 2019 – Favorieten etappe 3

Cycling Story blikt tijdens de Giro 2019 dagelijks vooruit op de etappe die komt. Vandaag: rit 3! In zijn allereerste massasprint in een grote ronde was Pascal Ackermannn zondag oppermachtig. Maandag krijgen zijn rappe rivalen een herkansing.

Etappe 3: Vinci – Orbetello (220 km) **
In Orbetello krijgen we met 99 procent zekerheid een massasprint. Er zijn geen serieuze obstakels en de laatste 15 kilometer zijn zo vlak als maar kan. Overigens draait alles om positioneren, want de weg kronkelt in de laatste 1000 meter, met de laatste bocht op 400m van de streep. Zit je daar te ver, rijdt je een verloren sprint. Belangrijkste snelheidskanonnen Elia Viviani, Fernando Gaviria, Caleb Ewan, Pascal Ackermann en Arnaud Démare alsook hun sprinttreinen zullen scherp moeten zijn.

Zondag rolde Lotto-Soudal de rode loper uit voor Ewan, maar die kon het in de laatste rechte lijn bij wind tegen niet afmaken. Ewan werd simpelweg op waarde geklopt door Ackermann, die extra motivatie zal putten uit zijn grote triomf. Vivani kwam overigens sterk opzetten, al moest hij van te ver komen. Als hij beter wordt afgezet, achten wij hem kansrijker. Gaviria oogde dan weer niet sterk, aangezien hij niet eens uit zijn zadel kwam tijdens de sprint. Geen goed teken. Al blijft hij een belangrijke kandidaat. Niet in de eerste plaats omdat deze etappe makkelijker is.

Giro d’Italia 2019 – De favorieten voor etappe 3 volgens Cycling Story:
***** Ackermann
**** Ewan, Viviani
*** Démare, Gaviria, Nizzolo
** Belletti, Cimolai, Mareczko, Kuznetsov
* Consonni, Gibbons, Haller, Moschetti, Sbaragli

Joker: Franceso Gavazzi (Androni Giocattoli – Sidermec)