Giro d’Italia 2019 – Favorieten etappe 2 Giro d’Italia 2019 – Favorieten etappe 2

Cycling Story blikt tijdens de Giro 2019 dagelijks vooruit op de etappe die komt. Vandaag: rit 2! Na de demonstratie van Primoz Roglic zetten we de Ronde van Italië voort met een heuvelrit, die kansen biedt aan de vroege vluchters.

Etappe 2: Bologna – Fucecchio (205 km) ***
Op dag 2 trekt de karavaan via de Apennijnen naar de regio Toscane. In de finale gaat er op hellingen van respectievelijk de derde en vierde categorie gestreden worden om de bergtrui. Voor de pure sprinters wordt het name op de eerste klim (5,8 km à 6,8%) aanklampen geblazen. Nadien gaat het op en af richting finishplaats Fucecchi, waar Andrea Tafi (ex-winnaar van Parijs-Roubaix) ter wereld kwam. De laatste 4 kilometer worden gekenmerkt door nauwe straatjes, rotondes en scherpe bochten. Dat biedt kansen voor een hardrijder als Bob Jungels, die van de chaos kan profiteren om het peloton te verrassen.

Giro d’Italia 2019 – De favorieten voor etappe 2 volgens Cycling Story:
***** Viviani
**** Ewan, Gaviria
*** Ackermann, Démare, Nizzolo
** Cimolai, Gibbons, Lobato, Vendrame
* Brown, Carboni, Ciccone, Covili, De Gendt

Joker: Jay McCarthy (Bora-Hansgrohe)