Giro d’Italia 2019 – Favorieten etappe 1 Giro d’Italia 2019 – Favorieten etappe 1

Cycling Story blikt tijdens de Giro 2019 dagelijks vooruit op de etappe die komt. Te beginnen met de individuele tijdrit van Bologna naar San Luca (8,2 kilometer)

Etappe 1: Bologna – San Luca (8,2 km) ***
De 102e editie van de Giro d’Italia gaat van start in Bologna, de stad waar in 1909 de allereerste Giro-etappe aankwam. Destijds na een rit van liefst 397 kilometer. 110 jaar later is de Grande Partenza veel malen korter. Bologna is namelijk het startpunt van een 8,2 kilometer lange tijdrit met aankomst in San Luca. De eerste zes kilometer zijn vlak en draaien om de blikvangers van Bologna. Na die 6 kilometer doemt er een pittige helling op. Er dient namelijk 2,1 kilometer aan 9,7 procent te worden geklommen. Halverwege de klim naar San Luca zit met een strook van 16 procent het steilste stuk. Krijgen we hier direct een spannend duel tussen de drie topfavorieten: Tom Dumoulin, Primoz Roglic en Simon Yates?

Giro d’Italia 2019 – De favorieten voor etappe 1 volgens Cycling Story:
***** Roglic
**** Dumoulin, Izagirre
*** Campenaerts, Jungels, Yates
** Bilbao, Bookwalter, Carthy, Haga
* Durbridge, Geoghegan Hart, Kangert, De Plus, Nibali

Joker: Bauke Mollema