Giro d’Italia 2019 Tip 4: Pavel Sivakov Giro d’Italia 2019 Tip 4: Pavel Sivakov

Aftellend naar de Giro worden in deze serie renners uitgelicht. Welke renners, anders dan de uitgesproken favorieten, zijn de moeite waard om te volgen? Met welke renners vul ik mijn selectie aan in het Koersspel? Vandaag in deel 4: Pavel Sivakov.

Geen van alle grote namen die het voormalige Team Sky rijk is en waarmee ze een gooi kunnen doen naar het roze, doen deze editie mee. Wie wel meedoet, is Pavel Sivakov. Nog maar 21 jaar oud en nu al de kopman van Team INEOS. De jonge Rus maakt snel naam en werd noodgedwongen een plaats in de hiërarchie opgeschoven nadat Egan Bernal wegviel met een sleutelbeenbreuk.

Pavel is de zoon van voormalig wielrenner Aleksej Sivakov (2x Giro deelname namens ZG-Mobili) en reed als belofte al heel wat prijzen bijeen. Hij won onder andere etappes en het eindklassement in de Ronde van de Isard, de Ronde van de Aostavallei, de Baby Giro, en een etappe en het bergklassement van de Ronde van de Toekomst.

Na de Ronde van de Toekomst werd het contract bij Team Sky getekend. In zijn debuutjaar werd er een tweede plaats behaald op het Russisch Kampioenschap tijdrijden en in het najaar reed hij zijn eerste Vuelta. In zijn eerste grote ronde reed hij vrij anoniem. Hij gaf er zijn ogen de kost, leerde van zijn ervaren ploeggenoten en kneep tijdens de veertiende etappe in de remmen.

Dit jaar won Sivakov het jongerenklassement in de Herald Sun Tour, maar zijn absolute doorbraak bij de profs volgde eind april in de Ronde van de Alpen. Daar won hij een etappe, het jongeren- en algemeen klassement. Op de steile aankomst van de tweede etappe boekte Sivakov een afgetekende overwinning en veroverde hiermee de leiderstrui, om deze niet meer af te staan. Het was zijn eerste overwinning bij de profs. Vincenzo Nibali ondernam in de resterende etappes meerdere pogingen om hem eraf te rijden, zonder succes. Sivakov was er steeds bij toen er aangevallen werd en zag zelfs Chris Froome gaten voor hem dichtrijden. Na het wegvallen van Egan Bernal is hij een van de voornaamste kandidaten voor het jongerenklassement.

 


Klik op de afbeelding om je in te schrijven voor de Giro! Stel je ideale ploeg samen en speel mee om de hoofdprijs!