Giro d’Italia 2019 Tip 3: Giacomo Nizzolo Giro d’Italia 2019 Tip 3: Giacomo Nizzolo

Aftellend naar de Giro worden in deze serie renners uitgelicht. Welke renners, anders dan de uitgesproken favorieten, zijn de moeite waard om te volgen? Met welke renners vul ik mijn selectie aan in het Koersspel? Vandaag in deel 3: Giacomo Nizzolo.

Hoewel de meeste topsprinters traditioneel voor de Tour gaan, verschijnen er dit jaar toch een aantal gerenommeerde namen aan de start. Met onder andere Elia Viviani, Fernando Gaviria, Caleb Ewan en Arnaud Démare worden er mooie duels verwacht in de vlakke etappes. Samen zijn zij goed voor 20 etappeoverwinningen in een grote ronde. Giacomo Nizzolo won er tot dusver geen, maar is wel de renner die het dichtste bij een etappeoverwinning is geweest. Hij geldt dan ook als een van de belangrijkste uitdagers.

De inmiddels 30-jarige Giacomo Nizzolo sprintte in zijn carrière 19 overwinningen bij elkaar. Hij versloeg alle topsprinters minimaal een keer, maar nog nooit wist hij te winnen in een grote ronde. Meer dan 30 keer werd de Italiaanse spurter tweede, waarvan negen keer in een Giro-etappe. De ene keer dat hij won (slotetappe Giro 2016), werd hij gediskwalificeerd nadat hij Sacha Modolo de hekken inreed.

Wel wist Nizzolo, die toe is aan zijn zevende Giro-deelname, twee keer het puntenklassement te winnen (2016 & 2017). 2016 was een topjaar met overwinningen in verschillende etappekoersen, het Italiaans kampioenschap, het puntenklassement in de Giro en een vijfde plaats op het WK in Doha.

Met de transfer van Trek-Segafredo naar Dimension Data eind vorig jaar hoopte de Italiaan zijn carrière een nieuwe positieve impuls te geven. Als beoogd opvolger van Mark Cavendish zou er een sprinttrein voor hem klaarstaan die hem na een paar magere jaren opnieuw aan overwinningen zou moeten helpen. Dit seizoen lukte dat in de zesde etappe van de Ronde van Oman.


Klik op de afbeelding om je in te schrijven voor de Giro! Stel je ideale ploeg samen en speel mee om de hoofdprijs!