Favorieten E3 BinckBank Classic 2019 Favorieten E3 BinckBank Classic 2019 foto: Chris Auld Photography

Favorieten E3 BinckBank Classic 2019

Achtergronden Laatst bijgewerkt 28 maart 2019 18:49 Tim van Dijk

Na Milaan-San Remo verlegt de focus zich weer richting Vlaanderen. In een tijdsbestek van elf dagen krijgen we achtereenvolgens de Driedaagse Bruggge-De Panne, de E3 BinckBank Classic, Gent-Wevelgem, Dwars door Vlaanderen en de Ronde van Vlaanderen. Dit zijn de favorieten voor de E3 BinckBank Classic 2019.

Ga hier naar: Livestream E3 Binckbank Classic 2019

Parcours E3 Binckbank Classic 2019

1. Oliver Naesen (AG2R-La Mondiale)
Leverde met een tweede plaats een superprestatie in Milaan-San Remo. Naesen geraakte met het eliteclubje van zeven over de top van de Poggio. Op de Via Roma moest hij enkel Julian Alaphilippe voor zich dulden in de spurt. Na zijn sterke optreden in Parijs-Nice bevestigde de Vlaming dat hij in bloedvorm is. Je zal van goeden huize moeten komen om van Naesen af te geraken dan wel te kloppen aan de meet. Wij houden sterk rekening met de grootste triomf uit zijn loopbaan.

2. Wout Van Aert (Team Jumbo-Visma)
Chapeau voor Van Aert, die zich ondanks een zeer hectische winter weer tussen de wereldtop mengt. Na zijn derde plek in de Strade Bianche, finishte hij als zesde in Milaan-San Remo. In de straten van San Remo koos hij ervoor om het gat naar Matteo Trentin dicht te rijden, maar verspeelde daarmee wel de nodige krachten voor de sprint. Er had mogelijk dus meer ingezeten voor Van Aert. Tijdens zijn debuut in de E3 gaat hij echter zeker opnieuw meespelen voor de knikkers.

3. Philippe Gilbert (Deceuninck-Quick Step)
De runner-up uit de laatste twee edities. Offerde zich in La Primavera met succes op voor Alaphilippe. Tussen Harelbeke en Harelbeke mag hij weer voor eigen kansen gaan. Vorig jaar zat hij gevangen achter ploegmaat Niki Terpstra, die naar de zege soleerde. Vrijdag kan Gilbert mogelijk profiteren van de overmacht van Deceuninck-Quick Step. Want geen formatie kan qua kracht in de breedte tippen aan The Wolfpack.

4. Niki Terpstra (Direct Energie)
Onze landgenoot moet het bij Direct Energie dit voorjaar voornamelijk in zijn eentje gaan klaren. Terpstra is echter goed, geslepen en ervaren genoeg om dat te kunnen. Dat bewees hij al met zijn podiumplaats in Kuurne-Brussel-Kuurne.

5. Peter Sagan (Bora-Hansgrohe)
Er hingen voor Milaan San-Remo vraagtekens rond de kwakkelende Sagan, maar de drievoudig wereldkampioen nam die twijfels op de Poggio weg. Het was Sagan die Naesen, Van Aert, Kwiatkowski, Trentin en Valverde terug op het wiel van Alaphilippe bracht. In de nerveuze slotkilometers maakte hij kleine foutjes, waardoor hij andermaal genoegen moest nemen met een ereplaats. Sagan kan niet lang stilstaan bij deze gemiste kans, want in de komende weken komen er genoeg kansen om te scoren. Te beginnen in de E3 BinckBank Classic, de koers die hij in 2014 won.

6. Yves Lampaert (Deceuninck-Quick Step)
Lampaert was in de openingsweekend de meest constante factor met een zevende plek in de Omloop Het Nieuwsblad en vijfde plaats in Kuurne-Brussel-Kuurne. Vervolgens werd hij keurig elfde in de Strade Bianche. Lampaert toonde in de individuele tijdrit van de Tirreno-Adriatico aan – hij werd vijfde – dat die goede benen niet zijn verdwenen.

7. Tiesj Benoot (Lotto Soudal)
De eerste naam in dit rijtje die Milaan San-Remo oversloeg. Misschien heeft dat weekje rust hem goed gedaan om de batterijen weer op te laden. Benoot was vorig jaar vijfde en is ook nu iemand om rekening mee te houden.

8. Sep Vanmarcke (EF Education First)
Vanmarcke zit ongetwijfeld vol met revanchegevoelens na een mislukt openingweekend. Hij stond tijdens de Omloop gewoon geparkeerd op de Molenberg. De 30-jarige Belg reed vervolgens een tamelijk anonieme Tirreno, maar het valt niet uit te sluiten dat hij daar met het oog op de komende weken aan zijn conditie heeft gewerkt. Het vooral op de Molenberg kan ook een eenmalige inzinking zijn geweest. Volledig uitvlakken doen we deze man van het voorjaar dan ook niet.

9. Matej Mohoric (Team Bahrain-Merida)
Een fris gezicht in de Vlaamse koersen. De 24-jarige Sloveen werd vorig jaar eindwinnaar van de BinckBank Tour (voorheen Eneco Tour). Mohoric maakte ondermeer kennis met de befaamde Muur van Geraardsbergen. Het koersen op de Vlaamse stenen beviel hem zo goed dat hij zich daar in 2019 verder in wil gaan ontwikkelen. Helaas miste hij de Omloop Het Nieuwsblad door een val op de training. Inmiddels is alles weer dik in orde, getuige zijn top-5 notering in San Remo. We zijn benieuwd wat hij vrijdag kan bewerkstelligen.

10. Greg Van Avermaet (CCC Team)
Milaan San-Remo is niet zijn lievelingskoers, maar het is niet des Van Avermaet’s om de ‘punchers’ niet te kunnen volgen op de Poggio. Koersen als de E3 moeten aantonen of Van Avermaet zich daadwerkelijke zorgen moet maken over zijn vormpeil. Van Avermaet was immers primus in 2017 en derde in 2018, dus als hij ook hier moet passen, is dat code rood voor hem.

https://www.youtube.com/watch?v=45cdLOYsUhY.

De favorieten voor de E3 BinckBank Classic 2019 volgens Cycling Story:
***** Naesen
**** Van Aert, Gilbert
*** Lampaert, Sagan, Terpstra
** Van Avermaet, Benoot, Mohoric, Vanmarcke
* Bettiol, Cort, Stybar, Teunissen, Trentin

Joker: Davide Ballerini (Astana)