Roeselare herdenkt Jean-Pierre Monseré Roeselare herdenkt Jean-Pierre Monseré

Roeselare herdenkt Jean-Pierre Monseré

Achtergronden Laatst bijgewerkt 13 maart 2019 11:34 Redactie

Vandaag herdenkt de stad Roeselare Jean-Piere Monseré in de naar hem vernoemde Grote Prijs.  Slechts 22 jaar oud werd ‘Jempi’. Hij won de Ronde van Lombardije in 1969 toen hij goed en wel drie weken professioneel wielrenner was en werd wereldkampioen in 1970.
In zijn korte carrière behaalde hij in dienst van Flandria-Mars 31 overwinningen bij de profs. Hij was beter dan zijn boezemvriend Roger de Vlaeminck en niet minder dan Eddy Merckx. Een moment van onoplettendheid tijdens de Grote Jaarmarktprijs van Retie, een kleine koers ter voorbereiding op Milaan – San Remo maakte een abrupt eind aan zijn leven.

Een prachtig en aangrijpende documentaire: ‘Jempi Monseré – Eeuwig Wereldkampioen’

Foto: Team Jersey images