Tour Down Under 2019 – Uitslag etappe 5 Tour Down Under 2019 – Uitslag etappe 5

Jasper Philipsen heeft de vijfde etappe van de Santos Tour Down Under gewonnen. Daarvoor was wel een ingreep van de wedstrijdjury nodig. Caleb Ewan kwam namelijk als eerste over de streep, maar diep in de finale had hij een concurrent enkele kopstoten verkocht. Daarop werd de Australiër teruggezet in de uitslag en kreeg Philipsen de winst toegewezen. Peter Sagan schoof op naar de tweede plek, Danny van Poppel was derde.

Patrick Bevin staat nog altijd aan de leiding in het klassement, maar kwam onderweg hard ten val. In Strathalbyn kwam hij wel fietsend over de streep, maar na afloop moest hij naar het ziekenhuis voor een medische check-up. Daar kwamen geen breuken aan het licht, maar voor de start van de slotrit wordt hij nog wel nagekeken op een eventuele hersenschudding.