Tour Down Under 2019 – Uitslag etappe 2 Tour Down Under 2019 – Uitslag etappe 2 foto: Chris Auld Photography

Tour Down Under 2019 – Uitslag etappe 2

Wieleruitslagen Laatst bijgewerkt 28 februari 2019 13:42 Redactie

Amper twee weken nadat Patrick Bevin het Nieuw-Zeelands kampioenschap tijdrijden op zijn naam schreef, was het opnieuw raak. In de tweede etappe van de Tour Down Under profiteerde hij optimaal van de ontregelde finale, waarin een grote valpartij de treintjes van de sprinters ontspoorde. De CCC-renner bleef overeind en boekte het grootste succes uit zijn loopbaan.

De rit over ruim 120 kilometer van Norwood naar Angaston was juist zo relatief ontspannen begonnen. Drie renners vormden de vlucht van de dag en reden lange tijd zo’n twee minuten voor het peloton uit. In de laatste vijftig kilometer werden zij weer ingerekend, wat voor Matthieu Ladagnous het sein was om een nieuwe aanval op touw te zetten.

Op drie kilometer van de streep pakte het peloton ook de Fransman terug, waarna het nog slechts wachten leek op een nieuwe, vlammende eindsprint. Door toedoen van een grote valpartij werden die plannen van de sprintersploegen gedwarsboomd en zag Bevin zijn kans. Hij haalde Luis Leon Sanchez bij, die als eerste de sprint aanging, en pakte dit buitenkansje met beide handen aan.

Bevin nieuwe leider
Daarachter legde Caleb Ewan beslag op de tweede plaats, voor Peter Sagan en Danny van Poppel, die op de vierde plek de beste Nederlander was. Dankzij zijn zege neemt Bevin tevens de leiderstrui over van de winnaar van de eerste rit Elia Viviani, die vandaag pas als zevende over de streep kwam.