Vuelta a España 2018 – uitslag etappe 20 Vuelta a España 2018 – uitslag etappe 20 foto: Unipublic / Luis Ángel Gómez

Er is geen twijfel meer mogelijk: Simon Yates gaat de 73e Vuelta a España op zijn palmares zetten. De 26-jarige Brit van Mitchelton-Scott zag zijn leidende positie niet meer in gevaar komen tijdens de korte bergrit (93 kilometer) over liefst zes cols. Yates bleef soverein overeind, al moest hij wel Enric Mas en Miguel Angel Lopez voor zich dulden. Mas (Quick-Step Floors) en Lopez (Astana) bleven voorop en streden in een spannende sprint-a-deux om de dagzege. De Spanjaard Mas kwam tegen de Colombiaan als winnaar uit de bus.

Dankzij hun aanval klommen beide heren bovendien naar het podium. Dat was slecht nieuws voor Steven Kruijswijk (LottoNL-Jumbo), die helaas van 3 naar 4 zakte. Onze landgenoot komt in Madrid uiteindelijk 50 tellen tekort voor het eindpodium. Grootste verliezer van de dag was echter Alejandro Valverde (Movistar). De 38-jarige routinier verloor 3 minuten, waardoor hij van plek 2 naar 5 duikelde in het algemeen klassement.