Vuelta a España 2018 – uitslag etappe 19 Vuelta a España 2018 – uitslag etappe 19 foto: Unipublic / Luis Ángel Gómez

Vuelta a España 2018 – uitslag etappe 19

Wielernieuws Laatst bijgewerkt 19 september 2018 8:58 Redactie 0

Groupama – FDJ kan terugkijken op een zeer geslaagde Vuelta. De Franse formatie droeg met Rudy Molard vier dagen de rode luiderstrui. Na de 19e etappe kwam de zegeteller ook nog eens op twee te staan. Kopman Thibaut Pinot triomfeerde eerder op de gevreesde Lagos de Covadonga en voegde daar in Andorra een prachtig succes aan toe.

Pinot was in de sprint bergop leider Simon Yates (Mitchelton-Scott) de baas. Yates bouwde zijn voorsprong op naaste achtervolger Alejandro Valverde (Movistar) wel uit tot anderhalve minuut. Steven Kruijswijk kon tot de laatste kilometer mee met Pinot en Yates, maar moest toen passen. Kruijswijk kwam knap als derde over de streep en voor onze landgenoot van LottoNL-Jumbo is dat met één bergrit te gaan ook zijn plaats in het klassement.

No comments so far.

Be first to leave comment below.

Geef een reactie