Vuelta a España 2018 – Uitslag etappe 6 Vuelta a España 2018 – Uitslag etappe 6 foto: Unipublic / Luis Ángel Gómez

Nacer Bouhanni heeft zich gisteren in de zesde etappe van La Vuelta op knappe wijze naar de ritzege geknokt. De rappe Fransman, die dit seizoen bij tijd en wijle vaker in het nieuws kwam door strubbelingen met zijn ploeg Cofidis dan door zijn prestaties, drukte in San Javier zijn wiel net iets eerder over de streep dan Danny van Poppel.

Drie koplopers werden op ruim dertig kilometer van de streep al ingerekend, maar de wind zorgde vervolgens voor flinke problemen in het peloton. Er werden waaiers getrokken, waarvan Thibaut Pinot en Wilco Kelderman de voornaamste slachtoffers waren. De Nederlander kreeg pech en verloor zijn zesde plek in het klassement.

Een uitgedund peloton sprintte dan om de dagzege en daarin was Bouhanni de sterkste. Van Poppel en Elia Viviani kwamen nog sterk opzetten, maar ze moesten toezien hoe het dagsucces vandaag naar de Franse krachtpatser van Cofidis ging. Rudy Molard bleef aan de leiding van het klassement.