Vuelta a España 2018 – Uitslag etappe 5 Vuelta a España 2018 – Uitslag etappe 5 foto: Unipublic / Luis Ángel Gómez

Het was alweer even geleden voor Simon Clarke, maar gisteren schoot hij opnieuw raak in de Vuelta a España – ruim zes jaar nadat hij in 2012 de rit naar Estación De Valdezcaray won. De Australiër reed met Bauke Mollema en Alessandro De Marchi naar de streep na een lage ontsnapping en troefde ze met zijn piste-ervaring af in de sprint in de straten van Roquetas de Mar.

Een omvangrijke kopgroep slaagde er pas na 65 kilometer koers in weg te komen uit het peloton. Daarin zou, naast Clarke, Mollema en De Marchi, ook Rudy Molard een sleutelrol vertolken. De Fransman had weliswaar de beslissende slag gemist; dankzij een sterke achtervolging ontfutselde hij Michał Kwiatkowski wél de rode leiderstrui.