Vuelta a España 2018 – Uitslag etappe 3 Vuelta a España 2018 – Uitslag etappe 3 foto: Unipublic / Luis Ángel Gómez

Elia Viviani heeft de derde etappe van de Vuelta a España op zijn naam geschreven. De Italiaan was de snelste in de massasprint. Het is zijn eerste ritzege in de Spaanse rittenkoers ooit. Giacomo Nizzolo eindigde op de tweede plaats, Peter Sagan werd derde. Michał Kwiatkowski bleef aan de leiding van het algemeen klassement.

Zes renners tekenden voor de lange vlucht; daarbij ook Luis Angel Mate, die na deze rit de wit-blauwe bergtrui weer wat steviger om de schouders had. Viviani’s ploeggenoten sleurden intussen hard aan de kop van het peloton, omdat ze deze eerste kans op een sprint niet aan zich voorbij wilden laten gaan.

Toen het verschil op 50 kilometer nog maar een minuut was, zagen enkele renners hun kans schoon voor een tegenaanval. Het peloton raakte niet in paniek en hield de boel onder controle. Nadat ook Lukas Pöstlberger was ingerekend, was het sprinten geblazen. Elia Viviani zette vervolgens de kroon op het werk van zijn ploeg.