Vuelta a España 2018 – Uitslag etappe 2 Vuelta a España 2018 – Uitslag etappe 2 foto: Unipublic / Luis Ángel Gómez

Alejandro Valverde heeft de lastige etappe naar Caminito del Rey op zijn naam geschreven. De 38-jarige Spanjaard van Movistar bleef op de oplopende aankomst Michał Kwiatkowski nipt voor. De Pool neemt wél de rode leiderstrui over van Rohan Dennis. In het klassement schoof Wilco Kelderman op naar de derde plaats.

Zeven renners kleurden de etappe, waarin Luis Angel Mate een gooi deed naar het bergklassement. Hij kwam als eerste boven op de eerste drie beklimmingen van de dag en kreeg na afloop de wit-blauwe bergtrui uitgereikt. De kopgroep bleef echter niet vooruit en werd in de laatste twintig kilometer ingerekend.

De beslissing viel in de laatste honderden meters; Kwiatkowski ging als eerste de laatste bocht door, maar Valverde was al aan het loeren in zijn wiel. De Spanjaard stak in de laatste vijftig meter zijn Poolse rivaal voorbij en pakte daarmee het dagsucces in Caminito del Rey. Wilco Kelderman werd vierde.