Vuelta a España 2018 – Uitslag etappe 1 Vuelta a España 2018 – Uitslag etappe 1 foto: Unipublic/ Luis Ángel Gómez

Rohan Dennis heeft zijn favorietenrol in de openingstijdrit van de Vuelta helemaal waargemaakt. De Australiër begon als drie-na-laatste aan zijn rit en had dus alle tijd om de concurrentie in de gaten te houden. Hij tikte zes seconden sneller af dan Michal Kwiatkowski en won daarmee de etappe. Hij is ook de eerste leider.

Dylan van Baarle rolde al als twintigste van het startpodium, maar dat weerhield hem er niet van een scherpe tijd neer te zetten. De nationaal kampioen zat bijna twee uur op de hotseat, tot Nelson Oliveira drie tellen sneller was. Van Baarles ploeggenoot Jonathan Castroviejo had zich even daarvoor nog stukgebeten op zijn tijd.

Kwiatkowski bracht de toptijd echter weer terug bij Sky en zag vervolgens onder anderen Europees kampioen Victor Campenaerts nipt tekort komen. Alleen Rohan Dennis bleek uiteindelijk bij machte hem de ritzege nog te ontfutselen. Hij klokte 9’39” en zag die tijd in de laatste drie ritten niet meer in gevaar komen.