Tour de France 2018 – Criteriums Nederland Tour de France 2018 – Criteriums Nederland foto: Tim van Hengel

De weken na de Tour de France staan traditioneel in het teken van de criteriums, waar de toppers van dichtbij zijn te bewonderen. Zo laat Geraint Thomas enkele malen zijn gele trui zien in Nederland en ook Chris Froome komt hierheen in zijn roze leiderstrui uit de Giro d’Italia. Natuurlijk zijn ook de Nederlandse ritwinnaars Tom Dumoulin en Dylan Groenewegen van de partij. Lees hier op Cycling Story wanneer de renners bij jou in de buurt zijn.

30-7 Daags na de Tour (Boxmeer)
Tom Dumoulin, Laurens ten Dam, Mike Teunissen, Antwan Tolhoek, Bram Tankink, Steven Kruijswijk, Dylan Groenewegen, Koen Bouwman, Bauke Mollema, Koen de Kort, Wout Poels, Coen Vermeltfoort, Oscar Riesebeek, Robbert de Greef, Nahom Desale, Piotr Havik, Robin Blummel, Tim Kerkhof, Maik van der Heijden, Oscar van Wijk, David Dekker, Danny van der Tuuk, Lex Nederlof, Dion Beukeboom, Jaap Kooijman, Reinier Honig, Luuc Bugter, Abe Celi, Daan van Sintmaartensdijk

dames – Lucinda Brand, Floortje Mackaij, Chantal Blaak, Anna van der Breggen, Kelly Markus, Marjolein van ‘t Geloof, Ellen van Dijk, Eva Buurman, Yara Kastelijn, Sabrina Stultiens, Inge van der Heijden, Marianne Vos

31-7 37e Profronde van Surhuisterveen (Surhuisterveen)
Geraint Thomas, Luke Rowe, Tom Dumoulin, Laurens ten Dam, Martijn Tusveld, Bauke Mollema, Tom-Jelte Slagter, Danny van Poppel, Bert-Jan Lindeman, Ramon Sinkeldam, Jesper Asselman, Taco van der Hoorn, René Hooghiemster, Patrick van der Duin, Rick Ottema, Tijmen Eising, Stef Krul, Danny van der Tuuk, Peter Schulting, Rick van Breda, Joey van Rhee, Wim Stroetinga, Jasper Bovenhuis, Robert Bovenhuis, Maik van der Heijden, Twan Brusselman, Tim Kerkhof, Gary Hekman, Frank Vreugdenhil, Jorrit Bergsma, Arjan Stroetinga, Henk Bos, Hartthijs de Vries, Andries Weening

1-8 Acht van Chaam (Chaam)
Tom Dumoulin, Sam Oomen, Søren Kragh Andersen, Wout Poels, Steven Kruijswijk, Danny van Poppel, Timo Roosen, Antwan Tolhoek, Boy van Poppel, Koen de Kort, Mathieu van der Poel, Abe Celi, Matthew Overste, Daan van Sintmaartensdijk, Piotr Havik, Daan Hoeyberghs, Wesley van Dyck, Tim Kerkhof, Maarten van Trijp, Dylan Bouwmans, Jasper de Laat, David Dekker, Stephan Bakker, Jasper Ockeloen, Peter Schulting, Tom Vermeer, Rodrigo Araque Lorente, Raymond Kreder, Jasper Bovenhuis, Robert Bovenhuis, Bas Ottevanger, Daniël Patten, Stan Godrie, Reinier Honig

dames – o.a. Marianne Vos, Lucinda Brand

Dylan van Baarle – foto: Tim van Hengel

2-8 46e Editie Profronde Westland (Wateringen)
Dylan Groenewegen, Antwan Tolhoek, Thomas Leezer, Bram Tankink, Dylan van Baarle, Lennard Hofstede, Niki Terpstra, Fabio Jakobsen, Ramon Sinkeldam, Sebastian Langeveld, Koen de Kort, Marco Minnaard, Jesper Asselman, Nick van der Lijke, Floris Gerts, Jason van Daalen, Bas van der Kooij, Daan van Sintmaartensdijk, Alex Molenaar, Oscar van Wijk, David Dekker, Jarno Gmelich Meijling, Jasper Hamelink, Jim Lindenburg, Barry Markus, Ivar Slik, Rodigo Araque Lorente, Marc de Maar, Raymond Kreder, Yoeri Havik, Dion Beukeboom, Joost van der Burg, Reinier Honig

3-8 RaboRonde Heerlen (Heerlen)
Tom Dumoulin, Wout Poels, Edward Theuns, Ramon Sinkeldam, Marco Minnaard, Timo Roosen, Jos van Emden, Huub Duijn, Rob Ruijgh, Jaap Kooijman, Bas van der Kooij, Danny Maas, Johim Ariesen, Peter Schulting, Ton Vermeer, Reinier Honig, Didier Boumans, Roel van der Stegen, Ivo Habets, James Krzanich, Sam Mobberley, Daniël Rae, Jinn Leffering, Stein Daemen, Heiko Homrighausen

dames – o.a. Leah Kirchman, Coryn Rivera, Skylar Schneider, Pauliena Rooijakkers, Inge van der Heijden, Roxane Knetemann, Kelly Markus, Lotte van Hoek, Bryonu van Velzen, Nina Kessler, Eva Buurman, Aafke Soet, Winanda Spoor, Jessica Lane, Roos Hoogeboom, Anne-Sophie Harsch, Amy Hill, Bronwyn Macgregor, Amanda Jamieson, Lauren Murphy, Kylie Waterreus, Gemma Esselaar, Nienke Wasmus, Hanneke de Goeje, Melanie Klement, Ingrid Schulting, Lydia Wegmund, Christiane Stefanic

4-8 Mijl van Mares (Maarheeze)
Wout Poels, Niki Terpstra

5-8 Gouden Pijl (Emmen)
Tom Dumoulin, Dylan Groenewegen, Niki Terpstra

6-8 39e Amstel Draai van de Kaai (Roosendaal)
Bram Tankink, Antwan Tolhoek, Timo Roosen, Bert-Jan Lindeman, Roy Curvers, Martin Alexander Salmon, Sergio Tu, Jens Vanoverberghe, Tim Ariesen, Etienne van Empel, Sjoerd van Ginneken, Brian van Goethem, Jan-Willem van Schip, Coen Vermeltfoort, Dries De Bondt, Mathias De Witte, Stan Godrie, Aidis Kruopis, Arjen Livyns, Ludwig De Winter, Kenny Dehaes, Jimmy Duquennoy, Julien Mortier, Franklin Six, Antoine Warnier, Ruben Apers, Jonas Castrique, Alex Colman, Stijn Daemen, Alfdan De Decker, Sander De Pestel, Mitch Groot, Daan Hoole, Marten Kooistra, Ide Schelling, George Stavrakakis, Minne Verboom, Johim Ariesen, Dylan Bouwmans, Jasper de Laat, Thijs de Lange, Jarno Gmelich Meijling, Robbie van Bakel, Stephan Bakker, Jordy Buskermolen, Maarten de Jonge, Wim Kleinman, André Looij, Barry Markus, Jasper Ockeloen, Gaëtan Pons, CHarles Quarterman, Jens Reynders, Pit Schlechter, Mario Spengler, Abe Celi, Sjors Dekker, René Hooghiemster, Rick Ottema, Patrick van der Duin, Bas van der Kooij, Dion Beukeboom, Beau Duvigneau, Yoeri Havik, Wim Stroetinga, Joost van der Burg, Melvin van Zijl, Robin Wennekes, Cameron Beard, Robin Blummel, Twan Brusselman, Timo de Jong, Tim Kerkhof, Lars Oreel, Maarten van Trijp, Daniel Abraham Gebru, Piotr Havik, Daan Hoeyberghs, Danny Maas, Alex Mengoulas, Bas Tietema, Elyas Afewerki, Orluis Aular, Oscar Bazan Claveles, André Alexander González Zenteno, Bernardo Leion, Christopher Masilla Almonacid, Lionel Quintero, Ryan Christensen, Matt Nowell, Alex Paton, Louis Rose-Davies, Max Stedman, Harry Tanfield, Roy Townsend, Ruben Caseny Catala, Jorge Ferrer Bueno, Jose Manuel Gutierrez Revuelta, Oskar Malatsetxebarria Ibaibarriaga, Alakari Othman, Hilari Redondo Corbera, Quentin Tanis

dames – Daniela Trcková, Lindy van Anrooij, Kim Banga, Inez Beijer, Chantal Blaak, Jeannie Blakemore, Sophie de Boer, Celesta op den Brouw, Catherine Colyn, Sharon Dommanschet, Danielle Eikelboom, Lauretta Hanson, Amy Hill, Merel Hofman, Céline van Houtum, Amanda Jamieson, Hanna Johansson, Demi de Jong, Claudia Jongerius, Nina Kessler, Claudia Koster, Dèvon Kuijstermans, Jessica Lane, Jer Ling Serene Lee, Bronwyn Macgregor, Floortje Mackaij, Ellen McDermott, Janine van der Meer, Puck Moonen, Lauren Murphy, Yasue Nakahara, Caroline Thorvik Olsen, Deborah Paine, Viivi Puskala, Monique van de Ree, Linda Scholten, Debora Silvestri, Quinty Ton, Marianne Vos, Marieke van Witzenburg

7-8 Spektakel van Steenwijk (Steenwijk)
Dylan Groenewegen

8-8 Ridderronde Maastricht (Maastricht)
Loïc Vliegen, Julius van den Berg, Paul Martens, Timo Roosen, Wout Poels, Roy Curvers, Peter Koning, Floris Gerts, Oscar Riesebeek, Sjoerd van Ginneken, Bram Welten, Huub Duijn, Marco Minnaard, Dennis Coenen, Roy Jans, David Dekker, Jasper Ockeloen, Joey van Rhee, Rob Ruijgh, Jaap Kooijman, Robbin van de Geer, Ivo Habets, Giel Meesen, Jesse Raas, Luuk van Helden, Paul Cremers, Reinier Honig, Kaj Verhaegh, Remco Esselaar

dames – Karlijn Swinkels, Skylar Schneider, Lotte van Hoek, Bryony van Velzen, Desiree Liegeois, Janine van der Meer, Marjolein van ‘t Geloof, Leah Kirchmann, Coryn Rivera, Riejanne Markus, Pauliena Rooijakkers, Sabrina Stultiens, Marianne Vos, Aafke Soet, Winanda Spoor, Julia Soek, Belle de Gast, Kylie Waterreus, Desiree Ehrler, Daniela Gass, Amy Hill, Roos Hoogeboom, Amanda Jamieson, Lauren Murphy, Gemma Esselaar, Britt Teunissen, Sophie van Bakel

9-8 38e Profronde van Oostvoorne (Oostvoorne)
Fabio Jakobsen, Tom-Jelte Slagter, Dylan Groenewegen, Timo Roosen, Bram Tankink, Nils Eekhoff, Koen de Kort, Martijn Budding, Robbert de Greef, Coen Vermeltfoort, Marco Minnaard, Abe Celi, Bas van der Kooij, Daan van Sintmaartensdijk, Jason van Dalen, Jordy Buskermolen, Barry Markus, Ivar Slik, Tim Ariesen, Cees Bol, Daan Hoole, Tom Vermeer, Rodrigo Araque Lorente, Raymond Kreder, Bas Ottevanger, Kelvin van den Dool, Joost van der Burg, Melvin van Zijl, Jordi Talen, Kevin Inkelaar, Michael Vingerling

dames – Janine van der Meer, Delore Stougje, Claudia van Dijk, Daniëlle Eikelboom, Marieke van Witzenburg, Tessa Dijksman, Sharon Dommanschet, Claudia Koster, Jessica Lane, Lisanne Buurman, Claudia Jongerius, Lise Visser, Marjolein van ‘t Geloof, Evy Kuijpers, Bente van Teeseling, Lucy Garner, Natalie van Gogh, Lauretta Hanson, Céline van Houtum, Ellen McDermott, Deborah Paine, Viivi Puskala

12-8 63e RABO Profronde van Zevenbergen (Zevenbergen)
Bram Tankink, Danny van Poppel, Floris Gerts, Ramon Sinkeldam, Sam Oomen, Lennard Hofstede, Mike Teunissen, Jeroen Meijers, Piotr Havik, Danny Maas, Tim Merlier, Marco Minnaard, Rodrigo Araque Lorente, Marc de Maar, Raymond Kreder, Timo de Jong, Lars Oreel, Maarten van Trijp, Maarten de Jonge

dames – o.a. Sanne Cant, Sophie de Boer, Annemarie Worst, Monique van de Ree

19-8 12de Techno Groep Profronde van Etten-Leur (Etten-Leur)
Geraint Thomas, Chris Froome, Tom Dumoulin, Steven Kruijswijk, Kjeld Nuis, Jeffrey Hoogland, Nils van ‘t Hoenderdaal, Roy van den Berg, Sam Ligtlee, Koen van der Wijst, Harrie Lavreysen

dames – o.a. Chantal Blaak

21-8 69e Wielerspektakel van Naaldwijk (Naaldwijk)
n.n.b.

31-8 Profronde van Almelo (Almelo)
n.n.b.

De deelnemerslijsten van de criteriums zijn onder voorbehoud.

  • Hans Hoppenbrouwers

    31 juli 2018 #1 Author

    In de Draai 6 augustus starten in ieder geval ook :: Tankink, Tolhoek , Roosen , Lindeman , Curvers, Harry Tanfield Team Lotto Soudal o23