Tour de France 2018 – Uitslag etappe 21 Tour de France 2018 – Uitslag etappe 21 foto: ASO/Pauline BALLET

Alexander Kristoff was vanavond de beste in de slotrit van de Tour de France, die zoals verwacht uitdraaide op een massasprint. Yves Lampaert verraste het peloton bijna nog met een late uitval, maar die situatie werd snel rechtgezet door de ploegen van de sprinters. John Degenkolb eindigde op de tweede plaats, Arnaud Démare was derde.

Geraint Thomas kwam niet in de problemen en pakte de eindzege. De Brit veroverde de gele trui in de lastige Alpenritten, waar hij twee keer zegevierde. Daarna stond hij die niet meer af. Tom Dumoulin was tweede in het klassement en trad daarmee in de voetsporen van onder anderen Joop Zoetemelk, Jan Janssen en Hennie Kuiper.

Andere truien
Ook de winnaars van de andere truien zijn hiermee bekend; Peter Sagans groene trui leek even in gevaar na een valpartij eerder deze week, maar de Slowaak verdapperde. Hij haalde vandaag Parijs en pakte zijn zesde zege in het puntenklassement, waarmee hij Erik Zabels record evenaarde.

Julian Alaphilippe zag zijn ijver beloond worden met de bolletjestrui, terwijl Pierre Latour de witte jongerentrui veroverde.