Tour de France 2018 – Favorieten etappe 21 Tour de France 2018 – Favorieten etappe 21

Dokkeren over de keitjes van de beroemde Champs-Élysées in Parijs. Cycling Story plaatst van 7 tot en met 29 juli voor elke etappe een voorbeschouwing online, waarin de belangrijkste kanshebbers voor ritwinst op een rijtje worden gezet. Etappe 21: Houilles – Parijs (116 km).

De winnaar van de gele trui is sinds de tijdrit naar Espelette bekend, waarna slechts de jaarlijkse slotrit naar Parijs nog volgt. De beginfase van de rit staat vaak bol van de grappen en grollen en sta niet raar te kijken als één van de renners zijn helm ruilt met bijvoorbeeld een motoragent. Geletruidragers proosten er traditiegetrouw met hun ploeggenoten op de goede afloop en laten zich daarbij maar wat graag fotograferen door de aanwezige media. Zodra de keitjes van de Champs-Élysées wordt opgedraaid gaat het tempo echter de hoogte in en draait de etappe vaak uit in een razendsnelle massasprint.

Vanuit startplaats Houilles wordt er over licht geaccidenteerd terrein gekoerst naar de Champs-Élysées, waar na 57,5 kilometer de beroemde Arc de Triomphe opdoemt. Ter hoogte van metrostation Franklin D. Roosevelt draaien de renners het lokale circuit op; vier kilometer later wordt voor het eerst de aankomstlijn gekruist, waarna nog acht doorkomsten volgen tot de finish. Vorig jaar zag Dylan Groenewegen er een droom in vervulling gaan toen hij op magistrale wijze André Greipel voorbleef. Dit jaar was het twee keer raak voor onze landgenoot. Wie volgt Groenewegen op in 2018?

Tour de France 2018 – De favorieten voor etappe 21 volgens Cycling Story:
***** Démare
**** Laporte, Kristoff
*** Colbrelli, Degenkolb, Richeze
** Sagan, Boasson Hagen, Arndt, Dupont
* Pasqualon, Politt, Stuyven, Theuns, Cort Nielsen

Joker: Yves Lampaert (Quick-Step Floors)

Kijk rechtstreeks mee! LIVE Tour de France 2018 – Livestreams en tv-uitzendingen