Tour de France 2018 – Favorieten etappe 20 Tour de France 2018 – Favorieten etappe 20

Het klassement valt definitief in een plooi. Cycling Story plaatst van 7 tot en met 29 juli voor elke etappe een voorbeschouwing online, waarin de belangrijkste kanshebbers voor ritwinst op een rijtje worden gezet. Etappe 20: Saint-Pée-sur-Nivelle – Espelette (31 km).

De voorlaatste etappe van de Tour de France wordt afgewerkt in Frans-Baskenland, ook wel Noord-Baskenland genoemd. De regio is het decor van de enige individuele tijdrit in de Tour, de discipline waarin onze landgenoot Tom Dumoulin zich afgelopen jaar op fenomenale wijze kroonde tot wereldkampioen. In de beproeving over 31 kilometer moet flink worden geklommen; de klimmetjes zijn erg steil en de afdalingen technisch. De klassementsrenners gaan vandaag uitmaken wie er morgen in Parijs op het eindpodium staan en wie niet. Startplaats Saint-Pée-sur-Nivelle en finishplaats Espelette zijn voor het eerst etappeplaats in de Tour.

Vanaf de start loopt de weg vrijwel meteen omhoog naar het plaatsje Hergaray, waar de renners over een plateau naar Ustaritz rijden. Daar is na dertien kilometer de eerste tijdsmeting, de tweede volgt na 22 kilometer. Het gaat de hele tijd op en af, waardoor flinke tijdsverschillen kunnen worden gemaakt. De laatste moeilijkheid ligt op drie kilometer van de finish als de Côte de Pinodieta moet worden bedwongen. Deze puist van 900 meter lang is niet gemaakt voor het grote mes, want de stijgingspercentages liggen rond 10,2%! Daarna is het niet ver meer naar de finishlijn in Espelette.

Tour de France 2018 – De favorieten voor etappe 20 volgens Cycling Story:
***** Roglic
**** Dumoulin, Thomas
*** Froome, Jungels, Castroviejo
** I. Izagirre, Kwiatkowski, Latour, Haga
* Kangert, Küng, Bodnar, Van Garderen, Kragh Andersen

Joker: Egan Bernal (Team Sky)

Kijk rechtstreeks mee! LIVE Tour de France 2018 – Livestreams en tv-uitzendingen