Tour de France 2018 – Favorieten etappe 19 Tour de France 2018 – Favorieten etappe 19

Voor de laatste keer gaan de renners de bergen in! Cycling Story plaatst van 7 tot en met 29 juli voor elke etappe een voorbeschouwing online, waarin de belangrijkste kanshebbers voor ritwinst op een rijtje worden gezet. Etappe 19: Lourdes – Laruns (200,5 km).

Als er klassementsrenners zijn die nog verschillen willen maken in de bergen, moet dat vandaag gebeuren. De rit in lijn over 200,5 kilometer naar Laruns is immers de laatste waarin stevig moet worden geklommen. Parcoursbouwer Thierry Gouvenou heeft zijn best gedaan, want vrijwel alle legendarische Pyreneeënreuzen zijn opgenomen in de route; op de Aspin, de Tourmalet, de Soulor en de Aubisque is namelijk al heel wat historie geschreven. Het Franse publiek zal dan ook massaal zijn weg vinden naar deze geweldige laatste bergetappe om hun helden tot grootse prestaties te stuwen.

De negentiende etappe begint in bedevaartsoord Lourdes, vanwaaruit naar hartelust beklimmingen kunnen worden uitgezocht. De eerste 66 kilometer zijn niet lastig met slechts twee beklimmingen van de vierde categorie. Dan doemt de Aspin (12 km à 6,5%) op, waarna vrijwel direct de Tourmalet (17,1 km à 7,3%) volgt. Hier vochten Alberto Contador en Andy Schleck in 2010 een verbeten duel uit in de dichte mist. Na een lange afdaling naar Argelès-Gazost is het opnieuw klimmen geblazen op de Col des Bordères (8,6 km à 5,8%) en de Aubisque (16,6 km à 4,9%). Na de top is het nog twintig kilometer afdalen naar de finish.

Tour de France 2018 – De favorieten voor etappe 19 volgens Cycling Story:
***** Roglic
**** Thomas, Dumoulin
*** Kruijswijk, D. Martin, Landa
** Quintana, Froome, Bardet, Bernal
* Majka, Valverde, A. Yates, Fuglsang, Zakarin

Joker: Bauke Mollema (Trek-Segafredo)

Kijk rechtstreeks mee! LIVE Tour de France 2018 – Livestreams en tv-uitzendingen