Tour de France 2018 – Uitslag etappe 17 Tour de France 2018 – Uitslag etappe 17 foto: ASO/Alex BROADWAY

Nairo Quintana heeft de zeventiende Touretappe naar Saint-Lary-Soulan op zijn naam geschreven. De Colombiaanse oud-winnaar van de Giro d’Italia en de Vuelta a España ging aan de voet van de slotklim in de aanval en kwam solo over de finish. Daniel Martin moest Quintana laten gaan toen hij demarreerde, maar eindigde op zijn eigen tempo knap op de tweede plaats.

Daarachter ontspon zich een spannend gevecht, waarbij Geraint Thomas enkele kostbare seconden uitliep op de concurrentie. In het klassement heeft hij nu 1’59” voorsprong op Tom Dumoulin, die opschoof naar de tweede plaats ten koste van Chris Froome. De viervoudig Tourwinnaar staat nu derde. Ook Steven Kruijswijk steeg een plekje en staat nu zesde met nog vier etappes te gaan.

Groenetruidrager Peter Sagan kwam in de afzink van de Col de Val Louron-Azet ten val en beslist samen met BORA-hansgrohe morgenochtend pas of hij aan de start verschijnt van de achttiende etappe naar Pau.