Tour de France 2018 – Uitleg gridstart in Bagnères-de-Luchon Tour de France 2018 – Uitleg gridstart in Bagnères-de-Luchon foto: ASO/Alex BROADWAY

De zeventiende Touretappe naar Saint-Lary-Soulan kent met een bijzondere noviteit. De renners beginnen namelijk op een startgrid, zoals we die kennen uit de auto- en motorsport. De organisatie hoopt dat het experiment voor spektakel zorgt in de ultrakorte rit van 65 kilometer. Het startsein wordt gegeven om 15.15 uur.

De renners stellen zich voor de start in Bagnères-de-Luchon op in de volgorde van het algemeen klassement, waarbij ze worden verdeeld over vijf verschillende groepen. De eerste twintig renners maken deel uit van de eerste groep en schikken zich in rijen, met Geraint Thomas – de drager van de gele leiderstrui – op de eerste plaats.

Etappe 17 is de rit waar alle wielerfans reikhalzend naar hebben uitgekeken. De unieke etappe kan namelijk niet anders dan onwijs veel vuurwerk opleveren. Lees hier op Cycling Story wat de renners kunnen verwachten en wie de favorieten zijn.