Tour de France 2018 – Favorieten etappe 18 Tour de France 2018 – Favorieten etappe 18

Even de benen strekken voor het sluitstuk van de Tour. Cycling Story plaatst van 7 tot en met 29 juli voor elke etappe een voorbeschouwing online, waarin de belangrijkste kanshebbers voor ritwinst op een rijtje worden gezet. Etappe 18: Trie-sur-Baïse – Pau (171 km).

Het doet haast pijn aan de ogen om tussen de profielen van de Pyreneeënetappes opeens een nagenoeg vlakke etappe te zien. Terwijl de renners in de zeventiende etappe de reuzen Montée de Peyragudes (1645 meter), de Col de Val Louron-Azet (1580 meter) en de Col du Portet (2215 meter) voorgeschoteld kregen, wacht hen een dag later slechts de Côte de Madiran (260 meter) en de Côte d’Anos (301 meter) – beide van de vierde categorie. De finish is vervolgens in Pau, dit jaar voor de zeventigste keer etappeplaats in de Tour.

De rit begint in Trie-sur-Baïse, waarna de renners over vrij vlakke wegen naar het westelijker gelegen Pau rijden. De Côte de Madiran (1,2 km à 7%) is na 53 kilometer de eerste van twee beklimmingen, maar die zal niet voor problemen zorgen. Twintig kilometer later is in Aurensan de tussensprint, maar de strijd om de groene trui is al lange tijd beslist. De tweede beklimming ligt bij het ingaan van de finale, namelijk op twintig kilometer van de meet. Normaal gesproken is dit een rit voor de sprinters, maar daarvan zijn er niet veel meer over. Krijgt de rit een verrassende uitkomst?

Tour de France 2018 – De favorieten voor etappe 18 volgens Cycling Story:
***** Valgren Andersen
**** Boasson Hagen, Arndt
*** De Gendt, Chavanel, Van Avermaet
** Calmejane, Lampaert, Marcato, Vermote
* Kristoff, Démare, Degenkolb, Colbrelli, Laporte

Joker: Stefan Küng (BMC Racing Team)

Kijk rechtstreeks mee! LIVE Tour de France 2018 – Livestreams en tv-uitzendingen