Tour de France 2018 – Favorieten etappe 17 Tour de France 2018 – Favorieten etappe 17

Wie slaat zijn slag in dé klimmersetappe van deze Tour? Cycling Story plaatst van 7 tot en met 29 juli voor elke etappe een voorbeschouwing online, waarin de belangrijkste kanshebbers voor ritwinst op een rijtje worden gezet. Etappe 17: Bagnères-de-Luchon – Saint-Lary-Soulan (65 km).

Etappe 17 is de rit waar alle wielerfans reikhalzend naar uit hebben gekeken. De unieke etappe kan namelijk niet anders dan onwijs veel vuurwerk opleveren. In een bestek van 65 kilometer krijgen de heren coureurs drie Pyreneeën-cols voor de kiezen. In cijfers: 37 van de 65 kilometers gaan omhoog. Tourorganistator ASO komt ook nog eens met een experiment. De renners vertrekken namelijk in een startopstelling à la de Formule 1. De top-20 van het algemeen klassement wordt in formatie opgesteld, met leider Geraint Thomas op pole. Het overige deel van het peloton vertrekt vervolgens in verschillende groepen achter de toppers aan.

Zodra het startschot heeft geklonken gaat het de Montée de Peyragudes (14,9 km à 6,7%) op. De ASO hoopt direct vanuit het vertrek extra spektakel te creëren, aangezien de kopmannen niet direct over hun knechten kunnen beschikken. Krijgen we vanaf minuut één een open koers? Na de Montée de Peyragudes volgt de Col de Val Louron-Azet (7,4 km à 8,3%), waarna de Col du Portet (16 km à 8,7%) het klapstuk zal zijn. Er wordt gefinisht op 2215 meter hoogte en daarmee bereiken we hoogste punt uit deze 105e Ronde van Frankrijk. Wie in Saint-Lary-Soulon zegeviert, mag zich zonder twijfel een absolute bergkoning noemen.

Tour de France 2018 – De favorieten voor etappe 17 volgens Cycling Story:
***** Landa
**** Dumoulin, Froome
*** Thomas, Roglic, D. Martin
** Kruijswijk, Bardet, Quintana, Valverde
* Majka, Zakarin, Nieve, Navarro, Rolland

Joker: Domenico Pozzovivo (Bahrain-Merida)

Kijk rechtstreeks mee! LIVE Tour de France 2018 – Livestreams en tv-uitzendingen