Tour de France 2018 – Uitslag etappe 15 Tour de France 2018 – Uitslag etappe 15

Twee ritzeges op een rij voor de Astana-formatie. Een dag na de overwinning van Omar Fraile, was het zondag Magnus Cort Nielsen die de kussen van de rondemissen in ontvangst mocht nemen. De Deen was in een sprint-à-trois oppermachtig tegen Bauke Mollema en Ion Izagirre.

Uit een oorspronkelijke kopgroep van 29 renners mochten er na de laatste col van de dag slecht nog acht dromen van winst. Astana, Trek-Segafredo en Bahrain-Merida hadden een koppeltje vooraan en speelden deze situatie in de laatste tien kilometer uitstekend uit. Eenlingen Lilian Calmejane (Direct Energie) en Rafal Majka (Bora-Hansgrohe) werden vakkundig overboord gegooid.

Het was Bauke Mollema die met een demarrage voor de beslissende slag zorgde. Cort Nielsen sprong gelijk op zijn wiel en ook Izagirre sloot aan. Izagirre deed op anderhalve kilometer van de meet nog een poging om van de rappe Cort Nielsen af te geraken, maar die liet zich niet verrassen. Mollema had niet meer de krachten om iets te proberen, waardoor we een sprint met drie kregen. Cort Nielsen won deze zoals verwacht met twee vingers in de neus. Het betekende voor Denemarken de eerste triomf in de Tour de France sinds 2009.

Tour de France 2018 – Uitslag etappe 15: