Tour de France 2018 – Favorieten etappe 16 Tour de France 2018 – Favorieten etappe 16

Gunnen de kleppers nog een ritzege aan de aanvallers met klimmersbenen? Cycling Story plaatst van 7 tot en met 29 juli voor elke etappe een voorbeschouwing online, waarin de belangrijkste kanshebbers voor ritwinst op een rijtje worden gezet. Etappe 16: Carcassonne – Bagnères-de-Luchon (218 km).

Net als na de eerste rustdag, moeten er bij de hervatting van de Tour andermaal vijf cols worden bedwongen. Het begint nog makkelijk met twee colletjes van de laatste categorie, maar daarna wordt het zwaar. In het tweede gedeelte van de rit komen namelijk nog de Col de Portet d’Aspet (2e cat.), Col de Menté (1e cat.) en Col du Portillon (1e cat.). Als afsluiter gaat het in één duik naar beneden richting aankomstlijn in Bagnères-de-Luchon. De afdalingen kunnen dinsdag wel eens een belangrijke rol gaan spelen.

Wij verwachten een koers op twee fronten. Vooraan de strijd om de zege en daarachter nog wat schermutselingen tussen de klassementsrenners. Etappe 9 kende een soortgelijk verloop en werd gewonnen door Julian Alaphilippe. De drager van de bolletjestrui is zeker weer iemand om rekening mee te houden. Het is ook uitkijken naar mannen van de tweede rij die nog wat op willen schuiven in het klassement alsmede tegenvallende klimmers die nog wat van hun Tour willen maken.

Tour de France 2018 – De favorieten voor etappe 16 volgens Cycling Story:
***** Barguil
**** Majka, A. Yates
*** Nieve, Mollema, I. Izagirre
** Alaphilippe, Caruso, Jungels, Soler
* Dumoulin, Thomas, Bardet, Roglic, Froome

Joker: Tanel Kangert (Astana)

Kijk rechtstreeks mee! LIVE Tour de France 2018 – Livestreams en tv-uitzendingen