Tour de France 2018 – Uitslag etappe 13 Tour de France 2018 – Uitslag etappe 13 foto: ASO/Pauline BALLET

En dat is nummer drie voor Peter Sagan! Bij afwezigheid van de naar huis vertrokken Dylan Groenewegen, André Greipel, Marcel Kittel, Mark Cavendish en Fernando Gaviria was de Slowaak absoluut de te kloppen man. Sagan had in Valence nog wel de concurrentie van Alexander Kristoff en Arnaud Démare, maar die was hij vakkundig de baas.

Overgangetappes als deze waren in het verleden nog wel eens standaard een prooi voor de avonturiers. Hoewel er vooraf rekening werd gehouden met een succesvolle vlucht, kon dat scenario al vroeg de prullenbak in. Thomas De Gendt (Lotto Soudal), Tom Scully (EF Education First), Dimitri Claeys (Cofidis) en Michael Schär (BMC Racing Team) kregen namelijk slechts maximaal drie minuten marge. Hun missie was kansloos. Schär werd op vijf kilometer van de streep als vierde ingerekend, waarna iedereen zich op kon maken voor een sprint.

Philippe Gilbert (Quick-Step Floors) probeerde het feestje te verstoren met een ultieme aanval. De Belg werd in de laatste rechte lijn in de kraag gevat door het treintje van FDJ. Afmaker Arnaud Démare kwam helaas voor FDJ te vroeg op kop, waardoor het voor Sagan uiteindelijk een koud kunstje was om de Fransman voorbij te steken.

Tour de France – Uitslag etappe 13: