Tour de France 2018 – Favorieten etappe 14 Tour de France 2018 – Favorieten etappe 14

Neemt Bardet revanche voor zijn gemiste kans in 2015? Cycling Story plaatst van 7 tot en met 29 juli voor elke etappe een voorbeschouwing online, waarin de belangrijkste kanshebbers voor ritwinst op een rijtje worden gezet. Etappe 14: Saint-Paul-Trois-Châteaux – Mende (188 km).

De veertiende rit voert ons naar Mende, waar we in 2015 een opmerkelijke ontknoping kregen. Twintig renners gingen samen op pad en mochten gaan strijden om de dagzege. De Côte de la Croix Neuve (3 km à 10,2%) speelde op het eind de rol van scherprechter. Thibaut Pinot en Romain Bardet waren bergop overduidelijk de sterkste coureurs vooraan. Vanaf de top was het nog 1,7 kilometer tot de streep, dus het Franse publiek was zeker van een nieuwe thuiszege. De vraag was alleen nog: wie van de twee gaat de sprint winnen?

De kopmannen van de rivaliserende ploegen FDJ en AG2R-La Mondiale maakten er echter een potje van. Er werd zoveel naar elkaar gekeken dat ze Steve Cummings de kans gaven om nog terug te keren. Cummings sloot aan, poefte er voor de laatste bocht over en de Brit zette de Franse toppers serieus te kijk. Drie jaar later krijgt Bardet een mooie herkansing, want steile hellingen als de Côte de la Croix Neuve zijn voor hem op maat gemaakt.

Tour de France 2018 – De favorieten voor etappe 14 volgens Cycling Story:
***** Bardet
**** Froome, Dumoulin
*** Thomas, Landa, Quintana
** Valverde, Roglic, D. Martin, Kruijswijk
* Nieve, Vanendert, Rolland, Barguil, Gaudu

Joker: Julian Alaphilippe (Quick-Step Floors)

Kijk rechtstreeks mee! LIVE Tour de France 2018 – Livestreams en tv-uitzendingen