Tour de France 2018 – Favorieten etappe 13 Tour de France 2018 – Favorieten etappe 13

Vijf topsprinters hebben hun koffers gepakt. Wie profiteert daar optimaal van? Cycling Story plaatst van 7 tot en met 29 juli voor elke etappe een voorbeschouwing online, waarin de belangrijkste kanshebbers voor ritwinst op een rijtje worden gezet. Etappe 13: Bourg d’Oisans – Valence (169,5 km).

Fernando Gaviria, Dylan Groenewegen en André Greipel haalden de finish van de slopende twaalfde etappe niet. Woensdag viel al het doek voor Mark Cavendish en Marcel Kittel. Het drieluik in de Alpen heeft er dus voor gezorgd dat de Tour verder gaat zonder vijf absolute sprintkanonnen. Daarmee verandert ook het vooruitzicht van de dertiende etappe compleet. Na de zware beproevingen in de bergen leek de rit naar Valence nog één van de weinig resterende kansen voor de sprinters. In 2015 kwam het tot een spurt, waarin Greipel de sterkste bleek.

De ploegen die hun sprinter hebben verloren zullen het geweer van schouder gaan veranderen en voor de aanval kiezen. Voor de teams die nog wel kunnen rekenen op hun rappe man, wordt het een hels karwei om de koers te controleren. Zeker ook omdat de knechten een jasje uit hebben gedaan in het hooggebergte. De frisheid begint zeker af te nemen en dat zorgt ervoor dat wij rekenen op een ontsnapping die het tot het einde haalt. Het is uitkijken naar erkende hardrijders of baroudeurs, zoals de Fransen het in wielertermen zeggen.

Tour de France 2018 – De favorieten voor etappe 13 volgens Cycling Story:
***** Terpstra
**** Stuyven, Chavanel
*** Gaudin, Boasson Hagen, Vanmarcke
** Oss, Politt, De Gendt, Dillier
* Pasqualon, Kragh Andersen, Van Avermaet, Gilbert, Impey

Joker: Michael Valgren Andersen (Astana)

Kijk rechtstreeks mee! LIVE Tour de France 2018 – Livestreams en tv-uitzendingen